13 października ma mieć premierę płyta składankowa "Nasza Niepodległa - Polscy artyści w 90. rocznicę odzyskania Niepodległości". Jednym z utworów na płycie jest "Deszcz jesienny deszcz " w wykonaniu Pani Edyty
Ktoś może wie coś więcej o tym projekcie?
A w internecie znalazłam taką informację: "Na albumie, nagranym w studiu Polskiego Radia, znajdują się utwory, które towarzyszyły Polakom w różnych okresach naszej historii, często tragicznej i bolesnej. Możemy posłuchać zarówno piosenek "O mój rozmarynie", "Rozkwitały pąki białych róż", jak i bliższe naszym czasom utwory -"Obława" i "Żeby Polska była Polską". Specjalnie na potrzeby tego projektu powstała piosenka premierowa, zatytułowana "Radosna niepodległość", ze słowami Romana Kołakowskiego i muzyką Krzysztofa Herdzina. Podczas koncertu, który odbędzie się 11 listopada 2008 roku w Teatrze Wielkim będzie można usłyszeć i zobaczyć artystów, którzy wzięli udział w tym projekcie. Koncert organizowany jest z okazji 90. rocznicy odzyskania niepodległości przez Polskę. Transmisja z tego wydarzenia odbędzie się w Programie I Polskiego Radia oraz w Programiem 1 Telewizji Polskiej."
Ach.. jak ja lubię takie piosenki! Dzięki Ula za informację!
Czyli już druga taka płyta, bo jeszcze ta Nohavicy z "Sarajewem" ma się ukazać
Jak ja lubię takie wiadomości!!
Płyta jest już do kupienia w Merlinie i na Allegro. Edyta Geppert przepięknie śpiewa "Deszcz jesienny deszcz".
Jedyne co mnie odrzuca to okładka złożona z przypadkowych zdjęć Artystów, które wzajemnie się nie komponują.
Byłam dziś w dwóch Empikach, ale w żadnym płyty nie dostałam.. za to udało mi się ją dostać w Saturnie! a kto by pomyślał..
właśnie po raz któryś z kolei słucham sobie "Deszcz jesienny deszcz".. i nie mogę się oderwać.. Ten przejmujący, głęboki głos, w takiej piosence.. cudo!
Zdecydowanie warto kupić płytę chociażby ze względu na tą piosenkę! (reszty jeszcze nie zdążyłam przesłuchać )
Witajcie! Mam pytanie.... Nie wiecie może, czy ten koncert 11.11 w Teatrze Wielkim w Wawie jest też dla takich "zwykłych osób" ja my, fani??? Czy tylko dla Vipów???Jeśli tak, to czy orientujecie się w cenie biletów i gdzie można je nabyć. Z chęcią wybrałabym się na taki koncert, ale nic na jego temat nie wiem
Anetko z tego co wiem, jest to koncert zamknięty (jak już napisała wyżej Gwiazdka), wiec raczej nie dla zwykłych ludzi. Prawdopodobnie będą to ludzie z Kancelarii Prezydenta+VIPy, bo tuż po koncercie jest Bal Prezydencki. Jedyną opcją jest "wprowadzenie" przez kogoś znajomego.
Jak się dowiem czegoś więcej-napiszę.
Właśnie transmisja z koncertu się skończyła. Pani Edyta zaśpiewała piosenkę pt. "Deszcz jesienny". W utwór wprowadził duet fortepianów i spokojna melodia waltorni - po chwili na scenie ukazała się znajoma postać Na fortepianach grali Waldemar Malicki oraz nieodłączny towarzysz Pani Edytki - Krzyś Herdzin; pięknie zaaranżowane utwory łączyli w całość przejściami, które zręcznie mieszały nastroje piosenki, która się kończyła z tą, która się zaczynała.
Do tego Pani Edytka - i nic, tylko słuchać...
jak usłyszała pierwsze dźwięki "Deszczu" poczułam jakąś taką adrenalinę, jak na jazdach 'eLką'. dziwne, bo przecież ta piosenka należy do spokojnych... przepiękny akompaniament, nieco inne wykonanie niż na płycie, wszystko tak spójne, tak przepiękne. dziękuję Pani Edytko.
jak usłyszała pierwsze dźwięki "Deszczu" poczułam jakąś taką adrenalinę, jak na jazdach 'eLką'. dziwne, bo przecież ta piosenka należy do spokojnych... przepiękny akompaniament, nieco inne wykonanie niż na płycie, wszystko tak spójne, tak przepiękne. dziękuję Pani Edytko.
Agnieszko, żeby zawsze i wszędzie tylko taka adrenalina
piękne:)