Jest Pani wspaniała!!! Umieram z ciekawości co do tej nowej, wyczekiwanej przez nas płyty i trzymam mocno kciuki, by ukazała się jak najszybciej, a i żeby było mnóstwo szczodrych sponsorów. Strasznie się cieszę!!!
Taaaak! Ja również się ogrrromnie cieszę na taką wiadomość! To będzie mój pierwszy raz kiedy będę mogła kupić płytę zaraz po jej premierze
Mnie też już ciekawość zżera co może się na niej znaleźć..
Na pewno będzie przecudowna jak dotychczasowe :*
Również pozdrawiam
Ach! Cóż za wspaniała wiadomość
Jeśli w lutym zacznie się praca nad płytą, to tak mniej więcej kiedy może ona się ukazać? Nie znam się na tym za bardzo... Jeszcze w tym roku czy następnym?
Właściwie to nie ma znaczenia. Na owoce twórczości pani Edyty Geppert warto zawsze czekać ^^ Ale małe obstawianie miesiąca ukazania nowej płyty możemy zrobić
Hmmm, ja też nie wiem ile czasu teoretycznie może zająć wydanie płyty...Ale patrząc na ostatnią płytę " Śpiewam życie " , to praca nad nią (proszę o poprawki jeśli się mylę ) była chyba rozpoczęta i ukończona w jednym roku ,więc może nowej płyty doczekamy się już w tym roku ...
Nie moge sie doczekac nowej płyty,z dnia na dzień czekam ale przyjdzie czas i wszyscy będziemy zadowoleni i szczęśliwi:D
_________________ Nic nie muszę...
Michał Ziarno [Usunięty]
Wysłany: 17 Lut 2008 07:47
Nieoficjalnie wiem, że może być w recitalu, a być może na nowej płycie, więcej wierszy (tekstów) autorstwa poetki Grażyny Szałkowskiej. Nie wiem tego od E.G., ani od P.L., dlatego nic więcej nie potrafię powiedzieć. Czekam, jak my wszyscy, z niecierpliwością wielką na nowa płytę Pani Edyty.
Jak my wszyscy Michał... Ja uparcie szukam różnych wypowiedzi Pani Edyty lub Pana Piotra w których mówiła/mówił o planach muzycznych...Nie mam jednak ile w tych wypowiedziach było intencji a ile planów... W każdym razie już w dniu premiery pomknę do sklepu
Przepiękne wiersze poetki - Pani Grażyny Szałkowskiej można nabyć również wprost od autorki w postaci tomików na stronie Allegro: http://www.allegro.pl/sea...ting_interval=7
W gazetach już piszą o nowej płycie
Tu jeden taki artykuł:
"Geppert i Krajewski" Na nowej płycie artystce towarzyszyć będzie 60 muzyków
Edyta Geppert pracowała ostatnie trzy tygodnie w Krakowie, w studiu Nieustraszeni Łowcy Dźwięków Dariusza Greli, nagrywając piosenki na swą najnowszą płytę - z muzyką w całości skomponowaną przez Seweryna Krajewskiego. Teksty będą autorstwa m.in. Agnieszki Osieckiej, Jadwigi Has, Wojciech Młynarskiego, Andrzeja Poniedzielskiego.
Płyta z 14 piosenkami, w tym 9 premierowymi (pozostałe miała w repertuarze wcześniej) ukaże się w maju, czyli w 25-lecie ukończenia przez artystkę Szkoły Muzycznej im. Fryderyka Chopina w Warszawie. To tam jednym z pedagogów Edyty Geppert był aktor Piotr Loretz, który został jej mężem i menedżerem.
Na płycie będzie jej towarzyszyć aż 60 muzyków. Wcześniej w warszawskim Studio im. Lutosławskiego nagrań dokonała 56-osobowa orkiestra, której brzmienia wzbogacili soliści instrumentaliści: Jacek Królik - gitara, Robert Kubiszyn - gitara basowa, Cezary Konrad - perkusja oraz pianista Krzysztof Herdzin, zarazem aranżer całości materiału. Z Krzysztofem Herdzinem pracowała już Edyta Geppert przy poprzednich albumach, m.in. z zespołem Kroke. On natomiast zasłynął m.in. jako orkiestrator i aranżer nagrodzonej Oscarem muzyki filmowej Jana A. P. Kaczmarka do filmu "Marzyciel".
Płyta, podobnie jak poprzednie, ukaże się nakładem powołanej przez Piotra Loretza Agencji Artystycznej EDYTA.
Cudownie Muzyka Krajewskiego, teksty Osieckiej, wykonanie pani Geppert- to będzie arcydzieło, mówię Wam. Obawiam się, że teraz zamiast na matury to będę czekać na płytkę.
Michał Ziarno [Usunięty]
Wysłany: 15 Mar 2008 05:37
Mają być m. in. 4 teksty Agnieszki Osieckiej i 5 tekstów Grażyny Szałkowskiej, a ponadto Jadwigi Has i Andrzeja Poniedzielskiego. Pozdrawiam. Czekamy na płytę!
Jak wynika z oficjalnych informacji, premiera albumu - Edyta Geppert & Krzysztof Herdzin "Nic nie muszę - 25-Lecie", będzie miała miejsce w dniu 6 września br.