Wysłany: 02 Wrz 2007 08:14 Nieporozumienie? W Empiku w Warszawie nie było Pani Edyty...
Jak zobaczyłam, że w Warszawskim Empiku na Nowym świecie, Pani Edytka będzie podpisywać płyty, powiedziałam to od razu swojej przyjaciółce. A Ona, że pójdzie kupi płytę i poprosi o podpis dla mnie... jak dziś dzwoniła już o godzinie 16stej było sporo ludzi... o godzinie 17stej kiedy to Pani Edytka miała podpisywać płyty, nie pojawiła się... Moja przyjaciółka mi mówiła, że ktoś tam powiedział, że jest w jakimś teatrze. Jakoś tak... nie rozumiem. To było jakieś nieporozumienie, czy coś? Czy ktoś tam jeszcze był?
Mnie, niestety nie było dziś, choć bardzo chciałem spotkać się z Panią Edytą na chwilkę, na powitanie, na serdeczny uścisk i ewentualne zdjęcie... Musiałem tego wieczoru być tylko myślami w tym miejscu i miałem koszmarne wyrzuty, że mnie nie ma. Nie czytałem wcześniej Waszych postów, aczkolwiek wiem już, że Pani Edyty nie było. Poza tym uważam, że EMPIK to najbardaziej bałaganiarski, choć ogólnopolski, salon muzyczny. Pytałem w sobotę przy Nowym Świecie o to spotkanie z Artystką. Nikt o niczym nie widział! Wkurzył mnie tamtejszy nieład informacyjny. Sądziłem, że to planowane spotkanie jest połączone ze europejską premierą albumu "Śpiewam życie". Ten album ukazał się bowiem nakładem Oriente Musik pt. "Edyta Geppert & KROKE - I sing life". Chciałem kupić to nowe wydanie, ale EMPIK tego nie ma nawet w najodleglejszych planach sprzedażowych. Cóż, przyślą mi z Niemiec - już zamówiłem.
Do zobaczenia 07.09. w Teatrze Żydowskim, ale mam złe miejsca - X rząd, mimo że rezerwowałem w pierwszym możliwym dniu rezerwacji. Przykro mi trochę, ale niech już będzie to miejsce i oby było. Na ten koncert mogłoby być nawet stojące.
Pozdrowienia, Pani Edytko, Panie Piotrze i Wam... ode mnie.
Rzadko jestem teraz tu, z Wami, ale pracuję nad głosem i nad tekstami oraz muzyką - nad własną formą mojej wypowiedzi, nad scenicznym wyrazem tego, "co sercu jest bliskie i drogie...", ale w moim wydaniu.